AACS

Standard

För de som bor i Sala och har ett stort intresse för äldre amerikanska bilar är ett medlemskap i AACS (American Automobile Club Sala) nästan ett måste. Klubben startades 1977 men på grund av vikande intresse låg den sedan nere mellan 1981/82 och 1997.

InteriorÖver hela Sverige ökade intresset för dessa bilar starkt under 90-talet och det var också orsaken till att den Salabaserade klubben kunde återuppstå. Redan efter ett år var medlemsantalet 80 och ökade sedan stabilt åren därpå.

År 1998 kunde en klubblokal invigas och samma år genomförde de sin första bilutställning. En utställning som sedan dess vuxit enormt. Från början hade de den vid Norrby Bygdegård, vid klubbhuset, men eftersom intresset blev så stort dröjde det inte länge förrän de flyttade till Sala Folkets Park. Från att det 1999 var ca 60 bilar var det år 2001 kring 300 bilar.

Förutom den starkt växande bilutställningen har klubben blivit känd för den årligen återkommande cruisingkvällen som genomförs genom staden. Många passar på att ta sig ut till centrum för att njuta av ett ”hav” av olika amerikanska bilar. Livesändningar på radion följer cruisingen och varvar klassisk Rock´n´roll med intervjuer av åskådare och medverkande.

Trots Salas förhållandevis lilla storlek är det imponerande att motorklubben kan vara så stor och att de drar så pass många besökare till både cruisingkvällar och bilutställningen varje år.

Läs mer om klubben på aac.nu