Cruising aktiviteter

Standard

Att cruisa runt i bilen en fredagkväll med fönstren nervevade och musiken pumpandes ur högtalarna är för många drömmen. Repa efter repa dras på samma gator och tiden bara flyger iväg när fler och fler bilar strålar samman i en slingrande kortege av likasinnade. 

cruising

Vid bilträffar runt landet samlas bilentusiaster och en del träffar kan locka så många som 100 000 besökare. Under dessa event brukar man ordna en bilutställning där besökarna kan få titta lite närmare på bilarna som mest består av äldre bilar som ofta är så kallade amerikanare. Under dessa träffar brukar det oftast också vara cruising genom gatorna där hundratals bilar glider fram på rad.

Tillhör du dom som älskar det här med cruising och brukar passa på att åka ett par omgångar på året, vet du att våren och sommaren är den bästa tiden att glida fram. Förutom att sitta och lyssna på musik och titta på andra bilar när du åker kan du passa på att föreviga turen med att ta bilder på omgivning och andra bilar. Foton förevigar ditt minne och kanske kameran ställs in på att filma för att kunna komma ihåg det där mullret i bilen du mötte eller vrålet från passagerarna i bakomvarande bil. Blir det många timmar i bilen kan du passa på att titta på film på surfplattan eller mobilen eller varför inte ta och spela några spel som du kan hitta hos vasacasino.se. Eller så väljer du att göra som många andra och sticker ut huvudet genom rutan och låter vinden ta tag i håret och sjunger glatt till älsklings låten som spelas.

I Västerås hålls världens största bilträff, Power Big Meet, som drar ungefär 20 000 besökande fordon. Sedan 1978 har träffen anordnats i olika städer men sedan 1984 har den hållits i Västerås, den första helgen i juli. Träffen börjar torsdagen och slutar på lördag och startar med en bilutställning. På kvällen hålls sedan en cruising som fortsätter sent in på natten.