Gör bilen redo för våren

Standard

Har du haft en bil i garaget över vintern? Då är du nog medveten om att det snart är dags att plocka ut den. Beroende på var i landet man bor så kanske det inte är så bråttom än, men premiärturen kan vara närmare än vad man tror. Av denna anledning så är det bra att vara förberedd så man inte behöver spendera en heldag i garaget när man egentligen hade kunnat vara ute och köra. Vi tänkte tipsa lite om hur du kan förbereda dig redan nu!

Fylla på vätskor

Bilen har som bekant flera vätskor som det alltid måste finnas tillräckligt av, vissa bör bytas ut också. Börja med att kontrollera så alla nivåer ligger bra till, annars fyll på. Om du inte fyllde på med motorolja innan du ställde bort bilen för vintern så är det hög tid att göra det nu. Glöm inte heller att byta oljefiltret!

Kolla däcken

Däcken får inte glömmas bort, det är viktigt att de är bra skick för att få så bra väghållning som möjligt. Kanske har de blivit så slitna att du behöver nya? Enligt lag så måste däcken ha ett mönsterdjup på minst 1,6 mm för att vara godkända. Ifall de gamla däcken ska sitta kvar så bör du också lufttrycket.

Kontrollera ljusen

Detta går såklart att göra själv, men här kan det underlätta att ha en vän med sig. Någon av er får ta ett varv runt bilen och kontrollera att alla lysen fungerar som de ska medan du sitter i bilen och testar. Glöm inte att testa saker som inte lyser konstant som blinkers eller bromsljus.

Rengöring

Självklart så vill du ju att bilen ska vara skinande ren inför årets första åktur! Ge bilen lite extra kärlek med en ordentlig tvätt. Glöm inte bort att gå igenom insidan av bilen när du ändå är igång, det är alltid trevligare med en fräsch bil.