Meka själv eller lämna in på verkstad?

Standard

Idag så kanske många väljer att lämna in bilen på verkstad då det är något som behöver åtgärdas. Det finns dock de som kan detta själv och väljer att meka med sin bil istället för att lämna in den på verkstad. Har man ett stort motor- och bil intresse så är det enkelt att man håller på och fixar med sin egen bil.

Vissa saker är inte allt för avancerat att byta själv och det kan underlätta om man har tillgång till garage och tid att hålla på med sin bil. Att exempelvis byta bromsbelägg är inte allt för svårt utan med lite hjälp från en handbok för din bilmodell och kanske några Youtubeklipp så är det bara att beställa hem beläggen och byta dessa under en lördag förmiddag. Har man inte stora kunskaper så kan man med fördel fråga någon händig kompis om hjälp. Man kan alltid lära sig något.

Att byta olja i bilen är inte svårt det heller. Det allra viktigaste man bör tänka på är att se till så att all olja rinner ut och att man sätter tillbaka den plugg man använder för att tömma motorn på olja. Byt också oljefiltret i samband med oljebytet. Dar åt alla pluggar och filter innan du fyller på ny fräsch olja för din motor. Kontrollera hur mycket olja som ska vara i din motor och kolla på oljestickan hur mycket du fyllt på. Det får inte bli för mycket olja i motorn. Rätt mängd är viktigt.