Studera på college i USA

Standard

För den som vill göra sig klar för världen genom utbildning, varför inte studera i USA? På så sätt kan ni kombinera den amerikanska kulturen med lärande på några av världens bäst ansedda institutioner.

universitet college

Vad är College?

När man ser på Amerikanska filmer så hör man inte ordet College nämnas, det har till och med blivit en helt egen genre. Under åttiotalet så var det filmer som Back to School och Revenge of the Nerds det som representerade college, idag är det filmer som Pitch Perfect och Old School.

Men vad är då egentligen College? Är det samma sak som det vi i Sverige kallar för Universitet? Svaret är ja, eller i alla fall nästan. I folkmun så används i USA college och universitet helt utbytbart men det finns tekniska skillnader. Ett college är nämligen oftast en del av ett universitet men ger inte en full universutetsutbildning. Den kan till viss del liknas med skillnaden mellan universitet och högskola då ett college precis som en högskola inte kan ge forskningsutbildning.

Det finns även något som kallas för community college. Det är college som endast erbjuder tvååriga utbildningar till skillnad från de fyraåriga som andra universitet och college kan erbjuda.

Studera i USA

Om man vill studera i USA så finns det ett antal vägar att gå. Ett sätt är att själv hantera ansökningar och all annan administration som behövs för att bli antagen och sedan få åka till och studera i USA. Det enklare alternativet är dock att använda sig av en researrangör.  På så sätt får man hjälp varje steg på vägen. Från val av universitet och ansökan till finansiering, resan och boendet.

På college i USA så får man ofta möjlighet att bo på campus i antingen studentlägenhet eller korridorboende. Detta gör att man enkelt får träffa andra studenter från både USA och resten av världen.